top of page

Naši učitelji

Blaž Bertoncelj

Z jogo se je prvič spoznal pri svojih šestnajstih letih, ko se je aktivno ukvarjal s tekmovalnim športom (badminton). Najprej so ga zanimale notranje tehnike joge, s fizičnim aspektom, ki je danes najbolj poznan, pa se je začel ukvarjati nekaj let kasneje. V Sloveniji sodi med pionirje poučevanja sodobne joge. Od leta 2000 do danes je preživel več kot dve leti na strokovnih izobraževanjih v tujini (Indija, ZDA, Tajska, Evropa) s področja joge, somatike, biofeedbacka in azijskih masaž. Je avtor več kot 100 poljudnih člankov ter knjige z naslovom Joga - transformacija telesa in uma, DVD-ja o jogi in zdravi hrbtenici ter treh avdio zgoščenk o zmanjševanju in stresa in dihanju. Od leta 2003 tudi poučuje bodoče učitelje joge. Specializiran je za terapijo hrbtenice, dihanje, zmanjševanje fizičnih bolečin, kot tudi za bolj funkcionalen odnos med telesom in umom.

 

Na njegovih tečajih boste deležni učenja zdravih gibalnih vzorcev, bolj optimalnega dihanja, fokusa uma ter globinske sprostitve. Začinjeno z introspekcijo in humorjem.

dgr-3903.jpg
dgr-3750.jpg

Céline Louis

Diplomirala sem s področja kulturnega managementa, večino svojega življenja pa sem posvetila raziskovanju ter ustvarjanju skozi gibe in preučevanje telesa ter različnih tehnik gibanja.

V Franciji sem kot profesionalna plesalka nastopala na številnih dogodkih in projektih (plesne predstave, opere...) ter sodelovala s koreografi modernega plesa (Laura Scozzi, Blandine Martel in drugi). V letih 2007 ter 2008 sem diplomirala iz programa "Art of Experimental Movement", ki se nanaša na program Body Mind Centering (BMC), pod vodstvom koreografov Lulle Chourlina in Janet Amato.
Danes sem učiteljica pilatesa (Balanced Body University Mat Pilates) in joge (Parinama šola joge) ter certificirana Body mind Centering somatska gibalna pedagoginja (2010). Z natančnostjo in spoštovanjem anatomije telesa vodim tečaje, ki vedno potekajo v sproščenem vzdušju.
V Sloveniji sem edina osebna učenka mednarodno priznane učiteljice anatomije in fizioterapevtke Blandine Calais Germain, v centrih Devi in Parinama pa poučujem njeni metodi: Abdominalne vaje brez tveganja in Vitalno medenično dno.
Prav tako imam tudi ceritifikat iz korejske sprostitvene masaže, tajske masaže in tajske masaže na stolu.

 

Od malih nog navdušena plesalka in gibalka, sem se pred desetimi leti prvič ustavila na joga blazini, prav v Parinama joga centru in z Blažem zaključila izobraževalne programe RYT 500, Joga Terapija 200 in dvoletno izobraževanje Parinama Somatike. Joga je polagoma postala moj način delovanja, saj verjamem, da je joga življenje, in nas preko različnih tehnik in orodij lahko podpira na prav vseh področjih in nas vodi, da postopoma, predano postajamo boljši človek. Človek z veliko začetnico.

Ksenja Habjan

Ksenija Habjan

Če pozabim knjige o jogi, ki sem jih v otroštvu opazovala na domačih knjižnih policah, sem se z jogo prvič srečala med študijem ekonomije, kjer je joga po prvi uri postala moj najljubši predmet. Za to sem hvaležna učiteljici ga. Nadi Petrovič. Ker sem se takrat poleg študija intenzivno ukvarjala s plesom, za jogo še ni bil čas. Kasneje sem s spoznavanjem joge nadaljevala pri svoji dolgoletni učiteljici Snežani Divjak, ki me je navduševala s svojim znanjem. Takrat se nismo ukvarjali z asanami, mogoče minimalno. Ko sem začela razmišljati o učenju joge, sem prišla v Devi center, kjer sem zaključila učiteljski program in se še naprej občasno izobražujem pri Blažu Bertonclju in njegovih gostujočih učiteljih. In želim si, da se zgodba o jogi nadaljuje.

Taša Pečenko

Joga = način življenja.
To je moja pot, tako učim in se sama učim.
To je vseživljenjski proces in pravi navdih za proučvanje jogijske znanosti.
Želim vso srečo na tej poti.

Ira Kolbezen square.jpg

Ira Kolbezen

Taša Pečenko
bottom of page